Pages

Perşembe, Aralık 27

ŞekeR Hamurlu Pastam :))

Bir pazar televizyon izlerken bir programa denk geldim, ve havuçlu kek yapılmıştı üzeri krema ve şeker hamuru ile süslenmişti. Tamamen bu tarifi yapmak için şeker hamuru nasıl yapılır falan diye internette araştırma yaparken, birbirinden güzel şeker hamurlu pasta ve kurabiyelere rastladım ve mutlaka yapmam gerek diye karar verdimm ... İnanılmaz güzel pastalar yapılmıştı ... Bende bir pasta yaptım veeee sonuç buu !!! İlk deneme için fena olmamış değil mi??? ;)) ;)) 
Gelelim pastanın TARİFİNE :))

Öncelikle şeker hamurunu hazırlıyoruz, veya hazır olarak da kullanılabilir tabiki, şeker hamuru kullanmak istemiyorum derseniz farklı şekilde de süsleyebilirsiniz, karar sizin ;)) 
Pandispanya için; 
5 yumurta 
1 su bardağı toz şeker
1 türk kahvesi fincanı su
1 su bardağından az eksik un 
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu 
50 gr kakao (hemen hemen 1 paket)

Yapılışı:
Yumurtaların ak ve sarılarını ayırıyoruz. Bir kapta yumurta aklarıyla şekerin yarısını kar gibi olana kadar çırpıyoruz ( neredeyse katı hale gelecek). 
Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile şekerin kalan yarısını hafif beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. İçine suyu ilave ediyoruz. Bu arada kuru malzemeleri eliyoruz. elediğimiz kuru malzemeleri yumurta sarılarımızın içine katıp karıştırıyoruz.
Yumurta sarılarının olduğu kakaolu karışımı yumurta beyazının içine ekliyoruz. Bu aşamada çırpmıyoruz ki yumurta beyazları sönmesin. mümkünse spatulayla katlama hareketi şeklinde hafif karıştırıyoruz.
Karışımımızı kek kalıbına döküp 170- 180 derecede pişiriyoruz.
Not: Kek kalıbınız kelepçeli olursa ve  altına yağlı kağıt sererseniz daha kolay çıkacaktır. 

Ganaj: ( Pasta Kreması)
2 paket krema
120 gr bitter çikolata
2 paket kakaolu krem şanti
1 paket kakaolu pasta kreması
1 çay bardağı süt
 
Yapılışı:
Öncelikle kremanın 1 paketi ile çikolataları ocakta eritiyoruz. Başka bir kaba diğer paket kremayı,krem şantileri, pasta kremasını ve sütü ilave edip karıştırıyoruz. Ocakta erittiğimiz çikolatalı sosu ılıyınca bu karışıma ekliyoruz. karıştırıyoruz ve pastamızın kreması hazır :)) Bu krema cıvık olmayacak . 

Şurup:
1 su bardağı su
1 su bardağından az eksik şeker
limon  ( suyu şekerle kaynatıp, içine birkaç damla limon damlatalım ve soğumaya bırakalım )

Geldik pastamızı hazırlamaya :))
Kekimizi 2 veya 3 eşit parçaya bölüyoruz . yağlı kağıttan yuvarlak kesip pasta tabanının altına koyarsak kremanın tabağa bulaşmasını engellemiş oluruz . 1. kat kekimizi hazırladığımız şurupla ıslatıyoruz, üzerine pasta kremasını sürüyoruz, daha sonra pastanın arasına ne koymak isterseniz malzemeyi koyalım ( muz ve kivi inanılmaz yakışıyor biraz da damla çikolata )  2. kat kekimizi koyalım aynı işlemi onun içinde tekrarlayalım eğer 3. kat varsa onun içinde aynı işlemi yapıyoruz. Pastanın üstünü ve yanlarını kremayla güzelce kaplıyoruz . Eğer şeker hamuru kullanıcaksak son işlem olarak şeker hamuru ile kaplayıp pastamızı süslüyoruz :)) İnanılmaz lezzetli bir pasta oldu ... AFİYET OLSUN ;))







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder